e
Banner

Etiketler: enerji lojistiği



Öznakliyat yeniden yapılanmanın meyvelerini topluyor



Lojistik sektörünün 62 yıllık deneyimli markası Öznakliyat, 2012 yılını yeniden yapılanmaya ve stratejik yatırımlara ayırdı. Bu önemli adımların karşılığını geçen yılın ikinci yarısında imzaladıkları kontratlar ve tamamladıkları taşımalar ile aldıklarını söyleyen Öznakliyat Proje ve Ağır Nakliye Müdürü Filiz Bozat, özellikle ulaşım, enerji ve sanayi yatırımlarının aranılan lojistik çözüm ortağı olduklarına adikkat çekiyor.





Hareket’ten TÜPRAŞ’a Ekipman Nakliyesi


Yayın: 19-02-2013
Kategori: Lojistik

Enerji taşımacılığı alanındaki faaliyetlerini sürdüren Hareket, TÜPRAŞ’ın fuel oil dönüşüm ünitesi işindeki tek parçada 910 tona kadar ağır ekipmanlarını taşımaya başladı.




ABB’nin lojistikte mottosu: Optimum Stok, Hızlı Tedarik


Yayın: 15-08-2014
Kategori: Enerji

ABB, gümrüklemeden depolamaya, antrepodan dağıtıma ve yurtdışı taşımaya kadar tedarik zincirindeki birçok süreci lojistik şirketlerine emanet ediyor. 




Enerji yatırımları lojistiği büyütüyor


Yayın: 16-08-2014
Kategori: Enerji

Türkiye’de enerjide faaliyet gösterdiği alanlarda en büyük 3 oyuncudan biri olmak üzere yola çıkan Enerya, önümüzdeki dönemde tüm enerji projelerine toplam 600 milyon TL yatırım yapmayı planlıyor. 




Öznakliyat enerji lojistiğindeki tecrübesini 2 dev projeyle taçlandırdı



Öznakliyat, 63 yıllık deneyimiyle enerji lojistiğinde önemli projelerin çözüm ortağı olmayı sürdürüyor. Bu süreçte Türkiye’de ilk kez üretilen 58 metrelik rüzgar türbini kanatlarının İzmir Alsancak Limanı'na sevkiyatını üstelendiklerini belirten Öznakliyat A.Ş. Proje ve Ağır Nakliye Müdürü Filiz Bozat, Sırbistan’da ise her biri 290 ton ağırlığındaki iki transformatörün taşımasını gerçekleştirerek hizmet ihraç etmeye devam ettiklerinin altını çiziyor. 




RES yatırımcılarının lojistik ortağı seçimindeki üç önceliği


Yayın: 16-08-2014
Kategori: Enerji

Milyon dolarlarla ifade edilen RES yatırımlarında lojistiğin maliyet kalemleri içindeki payının %3,5-%4,5 mertebesinde olduğunu belirten Rüzgar Enerjisi Santralleri Yatırımcıları Derneği (RESYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Baysal, yatırımcıların partner seçimindeki önceliklerini ise; deneyim, güven ve iş programının aksatılmadan yürütülmesi olarak sıralıyor. 




SDV Horoz, enerjisini sınırların ötesine taşıyor



Enerji lojistiği alanında ‘müşteriye özel’ çözümler üreten SDV Horoz, bu alandaki uzmanlığını sınırların ötesine taşıyor. Son olarak maksimum parça ağırlığı 41 ton, uzunluğu 28,5 metre olan 4 set rüzgar türbinlerini Kore’den İskenderun Limanı’na, oradan da İzmir’e ulaştırdıklarını belirten SDV Horoz Proje Kargo Direktörü Fikret Tuzcu, yeni projeler için ise her alanda hazır olduklarını vurguluyor. 




Siemens lojistik süreçlerini anahtar teslim çözümlerle yürütüyor


Yayın: 20-08-2014
Kategori: Enerji

Siemens’in gerçekleştirdiği satın alma hacminin yaklaşık %5’i lojistik hizmetlerinden oluşuyor. 




SKY Airchartering enerji lojistiğine hız katıyor



Acil hava kargo çözümleriyle enerji lojistiğinde yeni bir sinerji yaratan SKY Airchartering, bu alandaki referans listesini güçlendirmeye devam ediyor. 




Zorlu Enerji’nin başarısı lojistik süreçlerden başlıyor


Yayın: 29-08-2014
Kategori: Enerji

“Eğer 250 milyon dolara mal olan Kızıldere Santralimizin zamanında devreye alınmasında gereken lojistik destekte iki aylık bir gecikme yaşansaydı, 2.5 milyon dolar faiz ödememiz gerekecekti” diyerek enerji yatırımlarında lojistiğin önemine dikkat çeken Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, bu alanda hizmet alırken en önemli önceliklerinin hasarsız ve zamanında teslimat olduğunu söylüyor.